• Holistische Massage
 • Voetreflextherapie
 • Hoogsensitiviteit
 • Burn-out
 • Bedrijfsmassage

Studies hebben aangetoond dat infraroodwarmte heilzaam kan zijn bij diverse medische klachten.

Artritis & reuma
Fibromyalgie
Astma & bronchitis
Darmproblemen
Eczeem & acne
Hart & vaatziekten
Keel-, neus- & oorproblemen
Stress & hoofdpijn
Zwakke immuniteit
Spier & gewrichtspijnen

Infrarood therapie effecten en toepassingen


Fir – Infraroodtherapie voor spieren en gewrichtspijn.

De zon op je huid, wie geniet daar niet van. Infrarood is onderdeel van de straling van de zon, met name de warmte die we voelen. Maar het is ook een soort straling die ons eigen lichaam genereert: de warmte die ons lichaam uitstraalt.
Daarom is infraroodtherapie een veilige en milde vorm van therapie, die probleemloos te combineren is met elke andere therapievorm, ook met medicatie.
Al in 1967 gebruikte de Japanse dokter Ishikawa infrarood therapie als behandelwijze voor diverse medische aandoeningen.

Wanneer we spier- en/of gewrichtspijn hebben beïnvloedt dat het plezier in ons leven en beperkt ons functioneren.
Overbelaste spieren door intensief sporten of langzitten, pijnlijke spieren van triggerpoints, gewrichtspijn van artrose, lichaamspijn van fibromyalgie, van de ziekte van Bechterev, dit zijn allemaal pijnklachten en die minder worden door infrarood therapie.

Ver infrarood is geen geneeswijzen voor huidklachten zoals psoriasis, eczeem of huiduitslag maar het ondersteund wel een betere doorbloeding, de nierfunctie, de lymfevaten, het ontgiften systeem van het lichaam en ook het immuunsysteem. Dat heeft vanzelfsprekend ook een positief effect op de huid.

Voordeel van ver-infraroodtherapie met deken tegenover sauna bij skeletreuma, zoals osteoporose.

Infrarood is natuurlijk geen wondermiddel. Het kan helaas de oorzaak van de pijn niet wegnemen.
Bij skeletreuma, zoals osteoporose kan het wel helpen voor pijnbestrijding.
Een infrarood sauna is dan niet zo geschikt omdat zitten te veel druk geeft op de wervelkolom.
Liggen in een ver-infrarood deken is veel prettiger en geeft ontspanning.
De duur van de pijnverlichting kan enkele uren tot maximaal acht uur zijn. Wanneer u met minder pijnmedicatie toekunt is dat al een gezondheid winst.

Infrarood bij griep of verkoudheid

Wanneer u een verkoudheid of een griep voelt opkomen kunt u uw afweersysteem versterken door sessies in de infrarood deken. Zo stopt of remt u het doorzetten van een griep of verkoudheid.

Twee belangrijke gevolgen van zweten door Infrarood therapie

1 – Opgehoopte gifstoffen worden van de lymfen naar de zweetklieren getransporteerd en verlaten zo uw lichaam
de huidcellen krijgen meer zuurstof en hierbij wordt er ook een bepaalde hoeveelheid afvalstoffen afgevoerd.
2 – Naast het stimuleren van het zweetproces wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Hierdoor ontspannen en herstellen spieren zich sneller na inspanning, wat ervaren wordt als een pijn verzachtend effect.


Een Infrarood warmte sessie na het sporten voor snel herstel

Een infrarood deken is niet alleen voorbehouden voor mensen met pijn maar ook erg fijn om te gebruiken na intensief sporten.
Het zorgt dat de verzuring snel verdwijnt en de spieren ontspannen.
Door de geactiveerde doorbloeding en toename zuurstof in het bloed herstellen overbelaste spieren sneller en het worden gifstoffen snel afgevoerd. Bovendien rust u even heerlijk uit.

 

Infrarood FIR dubbele deken voor pijnverlichting en verhoogd welzijn. Ver-Infrarode straling dringt diep door en heeft een natuurlijk wisselwerking met de lichaamscellen.
Wie kunnen baat hebben bij een infrarood deken?
Mensen met reumatische pijnen, fibromyalgie, gewrichtspijnen, bechterew, artrose, slechte doorbloeding, Lyme.
Intensieve sporters, slechte slapers en mensen met stress. Mensen die willen detoxen bij afvallen of na chemo…  enz
Iedereen die van de voordelen van een infrarood sauna wil genieten maar dan thuis.

POSITIEVE EFFECTEN

Ondersteuning vetverbranding bij gewichtsverlies en figuur verbetering.
Ondersteunt ontgifting
Ondersteunt vermindering cellulites
Stimuleert het metabolisme en doorbloeding
Optimale ontspanning
Helpt bij pijnbestrijding
Bevordert een goede huidfunctie
Bevordert soepele spieren en gewrichten
Ondersteunt herstel
Bevordert een goede nachtrust

Infrarode maar vooral ver-infrarode stralingswarmte werkt veel dieper door dan de van ouds bekende rode lamp. Het zijn lange golven terwijl een rode lamp oppervlakkige korte golven uitzendt. De infrarood deken is geschikt voor iedereen, groot of klein, mens of dier.

Het systeem is veilig en gemakkelijk in gebruik en wordt nooit te warm door de instelbare temperatuurregelaar.

Mensen met reumatische en gewrichtsklachten hebben vaak veel minder pijn in een warm klimaat. De infrarood warmte deken heeft een soortgelijk weldadig effect op spieren en gewrichten. Bij artrose, bewegingsbeperking, stijve spieren, fybromyalgie en de ziekte van Bechterew doet infrarode stralingswarmte wonderen voor uw pijnklachten. De warmte van de infraroodstraling dringt diep door in de huid en stimuleert de bloedsomloop. Doordat de spierspanning afneemt en de ledematen minder stijf zijn neemt ook de gewrichtspijn af.(Niet toepassen bij een acute reumatoïde artritis of jicht. Als de reumatoïde artritis weer rustig is mag het weer wel en voelt dan ook heel prettig.)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Voor welke aandoeningen is een infrarode mat geschikt?

 • Omdat het diep inwerkt in de spieren is het uiterst geschikt voor spier- en gewrichtsaandoeningen. De warmte van infraroodstraling kan hierop een gunstig effect hebben. De Carbon elektrische bedrading zorgt voor een snelle opwarming. De hoogst mogelijke temperatuur instelling is 55° C. De warmte dringt diep door in je huid en stimuleert de bloedcirculatie. De spierspanning neemt af en ook de gewrichtspijn verminderd. Het wordt veel gebruikt in de medische verzorging en heeft een helend effect bij reuma.
 • Naast de goede werking op de spieren worden ook giftige stoffen uit het lichaam verwijderd. Deze grondige reiniging heeft ook een positieve invloed op de huid. Deze zuiverende werking vermindert huidaandoeningen zoals acné, psoriasis en eczeem.
 • Verder heeft het ook psychische voordelen: het helpt bij het tot rust komen voor wie stress heeft, overspannen is of kans op burn-out heeft.
 • Ik gebruik het ook bij mijn klanten tijdens het geven van een massage: terwijl de achterkant van de benen wordt gemasseerd, verwarmd de infrarode mat de rug van de klant en bij massage van de rug krijgen de billen een aangename warmte. Deze vooropwarming is een goede voorbereiding om de massage nog dieper te laten inwerken! In die zin kunnen masseurs, schoonheidsspecialisten, kinesisten, massage therapeuten,… verrassend beter werk verrichten indien ze hun klanten bv. eerst een kwartiertje onder het infrarood deken laten liggen.
 • Gebruik van een infra rood matje is helend bij reuma, helend bij fibromyalgieartrose, de ziekte van Bechterew, allerlei huidaandoeningen als psoriasisacné,…
 • De bloedcirculatie en de metabole functie verbeterd.
 • Het kan de pijn van de menstruatiecyclus, krampen en meer helpen verminderen.
 • Stimuleert de vetverbranding.
 • Bevordert het immuunsysteem.
 • Ondersteunt het herstel van de lichaamscellen.
 • Het kan een goede nierfunctie bevorderen.
 • Het bevordert een goede nachtrust.

Waarschuwing

Hoewel compleet ongevaarlijk, is het raadzaam een arts te raadplegen indien er vanwege uw gezondheid twijfel zou kunnen zijn omtrent het gebruik van de infrarood deken. Dit geldt voor:

 • Zwangere vrouwen
 • personen onder invloed van sterke geneesmiddelen
 • mensen met ernstige spierontstekingen
 • reuma patiënten in acute fase