Help jouw (hoog)gevoelig kind te ontprikkelen!

It was a great day…weer naar school en volop sneeuwpret!

 

Jouw (hoog)gevoelig kind weer naar school…

Gisteren gooide de sneeuw hier en daar onze plannen flink overhoop: niet naar school of toch wel naar school? En wat staat ons daar eigenlijk te wachten? Ik heb bewondering voor alle leerkrachten die ontzettend moeten meebewegen met alles en iedereen. Maar vooral met de kinderen zelf. Wat een onrust, onzekerheid en spanning kan dit opleveren. Vooral als jouw kind extra gevoelig is. Misschien heeft jouw kind moeite met

- slapen

- concentratie

- gedrag

- emoties

 

(Hoog)gevoelige kids en sneeuw…

En dan ook nog een pak sneeuw! Het is interessant om te kijken hoe jouw kind hierop reageert en met deze nieuwe prikkel omgaat. Hoogsensitieve en hooggevoelige kinderen zijn extra gevoelig voor het licht en de kou. Maar ook voor het gedrag van mensen om hen heen. Maken die zich misschien druk over deze situatie? Mijn jongste was gisteren lekker actief aan het buitenspelen, terwijl ze zondag nodig had om die witte wereld op zich te laten inwerken. Mijn zoon rolde zondagochtend al voor dag en dauw door de sneeuw, maar was gisteren oververmoeid (overprikkeld).

Ik ben benieuwd of jullie hier iets in herkennen?

 

Hoe help ik mijn kind bij overprikkeling?

Hoogsensitiviteit kenmerkt zich vooral door overprikkeling via de zintuigen. In dit geval maken we daar dankbaar gebruik van. Geef je kind een ontspannen voetmassage, waarbij je gebruik kan maken van essentiële oliën (reuk).  Plan dit momentje vlak voor het slapen gaan. Zelf gebruik ik graag een roller met daarin een natuurlijke basisolie en een mix van essentiële oliën. Deze manier werkt snel, veilig en voorkom je geklieder met olie.

Ik gebruik de oliën van Doterra dan weet ik zeker dat ze 100% natuurlijk en veilig zijn. 

 

Let erop dat je je goed laat adviseren bij het gebruik van essentiële oliën. Als je liever voor deze kant-en-klare roller wil gaan, klik dan hier Roller massage kids 10ml. Deze olie zorgt oa voor rust en ontspanning, ondersteund het immuunsysteem en helpt bij huidproblemen zoals jeuk en eczeem. Ook kan je hem overdag gebruiken voor meer focus en concentratie!

 

Waarom essentiële olie gebruiken?

Naast het feit dat essentiële oliën een helende werking hebben, zorgt in dit geval het inademen er ook voor dat de aandacht van je kind (en dat geldt natuurlijk ook voor jou) even helemaal gericht is op het beleven van de geur. Je raadt het al...dit helpt jouw kind in no time uit zijn hoofd! 

Een eerste reactie is vaak weerstand vanwege de geur van essentiële olie. Het is leuk om samen te ontdekken wat je allemaal ruikt! 

Have fun!

En dan lekker ontspannen slapen...

 

Liefs,  


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.