• Stress & Spanning
  • Hoogsensitiviteit
  • Overprikkeling
  • Burn-out
  • Seksualiteit

Reiki & Zwangerschap...

Ontspannen, jezelf helen, energieker worden, klachten verminderen en diepgaand contact maken met je kindje. 

 

Levensenergie slaat zich op in je cellen en met name ook de nieren. Wanneer je een lage nierenergie hebt ervaar je vaak een emotionele disbalans en fysieke klachten in je onderlichaam zoals blaasontsteking, zwakke beenspieren en baarmoederklachten. Dit kan ontstaan door allerlei traumatische gebeurtenissen voor en tijdens de zwangerschap of geboorte. Ook onrust in de relatie van de ouders heeft zijn weerslag op het ongeboren kindje.

Alles wat je als moeder tijdens de zwangerschap aan energie opneemt in je lichaam, wordt uitgewisseld met de baby. Voeding, maar ook gedachten en emoties hebben invloed op de ontwikkeling. Doordat het zenuwstelsel overprikkeld raakt door stress en spanning, staat je lichaam constant in de ´vecht of vlucht modus´. Je baby slaat deze informatie op in het onderbewustzijn en uit dit vaak door bijvoorbeeld ontroostbaar te huilen of voedingsproblemen. 

Misschien ervaar jij tijdens je zwangerschap dat er in jouw rugzak ook dit soort onbewust opgeslagen informatie zit wat jij weer van jouw moeder heb meegekregen. Als een baby niet veilig heeft kunnen opgroeien of goed heeft kunnen hechten ( couveuse baby´s, seksueel misbruik, geweld of een relatiebreuk tijdens of na de zwangerschap) zal je als kind en volwassene je grotendeels onveilig en niet geaard voelen. Dit kan zich uiten in onstabiele relaties, verslavingen en psychische- en lichamelijke klachten. We kunnen altijd een bewuste keuze maken om deze trauma´s te helen. Juist nu je zelf zwanger bent!