Wordt  je

meer bewust van

je lichaam en ademhaling... 

 

Massage zorgt voor:

  • het beter afvoeren van afvalstoffen
  • het beter vervoeren van zuurstof naar organen en spieren
  • het aanmaken van gelukshormonen als oxytocine en endorfine
  • het versterken van je zelfvertrouwen
  • het verminderen van stress

Nek - schouder - en rugmassage

Bij pijn en klachten in de nek, schouders en rug, maar ook fijn om even helemaal te ontspannen! Deze massage kan gecombineerd worden met voetreflex, hotstone, cupping of guasha om zo nog meer resultaat uit de behandeling te halen.

 

Guasha massage (Detox)

Tijdens de behandeling wordt een speciale olie op de huid aangebracht. Op die plaatsen wordt er met een schraper (steen/hoorn of metaal) over de huid geschraapt. De huid wordt hierdoor rood (doorbloeding) en op de plaatsen waar blokkades zijn door afvalstoffen, verschijnen puntjes (die lijken op bloeduitstortingen) in de huid variërend van diep rood tot blauw. Hoe donkerder de kleur hoe ouder (chronisch) de stoornis. De huid wordt bij deze behandeling niet beschadigd.

Wat gebeurd er precies?

Afvalstoffen worden door ons lichaam weggezet op die plaatsen waar ze in de eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken. Dat is het bindweefsel, spieren en gewrichten. Langzaamaan slibt het bindweefsel dicht, spieren verzuren en gewrichten ontsteken. Er ontstaan pijn en klachten.

Guasha zorgt door de druk van het schrapen voor een soort 'zuiging' onder de huid in het bindweefsel. Ons lymfesysteem en de bloedsomloop worden hierdoor geactiveerd om de afvalstoffen in het bindweefsel af te voeren.

De lijst van stoornissen, blokkades en ziekten die met Guasha behandeld kunnen worden is te lang om hier beschreven te worden, maar bestaat o.a. uit:

-Alle pijnsyndromen
-Nek-en schouderklachten
-Hoofdpijn en migraine
-Rugklachten
-Stress, Burn-out
-Reuma
-Verteringsstoornissen
-Stofwisselingsstoornissen
-Hoge bloeddruk
-Hooikoorts

Kindermassage & Voetreflex

Ervaart jouw kind stress, drukte of onrust in het hoofd/lichaam, moeite met concentreren, vage lichamelijk klachten of zit hij/zij gewoon niet zo lekker in zijn/haar vel?

Een kindermassage geeft ontspanning. Dit heeft invloed op lichamelijke en mentale klachten.
Het maakt jouw kind weer bewust van zijn/haar lichaam, vind balans, kan beter contact maken, slaapt beter, voelt zich geliefd en geaccepteerd.

Voor jou als moeder/vader is het ook even een relax-momentje. Het versterkt daarbij de ouder-kind relatie.

Ik leer jou tegelijk een bij jouw kind passende massagetechniek, waarbij jij jouw kind thuis kan helpen ontspannen!

 

Buikmassage 

Je buik is een van de belangrijkste delen van het lichaam om te masseren, omdat dit de plek is waar emotionele informatie wordt opgeslagen. Spanning en stress hebben de neiging om zich op te hopen in de interne organen, net als in andere bekendere delen van het lichaam: hoofd, nek, schouders en rug. 

Naast emotionele klachten kan een buik ook opspelen bij lichamelijke klachten zoals obstipatie, menstruatie, krampen in darmgebied, opgeblazen gevoel, stofwisseling. 

Deze massage helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en ondersteund bij gewichtsbeheersing en ontgifting van het lichaam.

Je gezondheid is sterk afhankelijk van hoe je dikke darm functioneert! 

 

Lage rug massage (reset/Dorn methode)

In tegenstelling tot "kraken" is de Dorn methode een zachte methode waarbij de beenlengte, de stand van bekken, si-gewricht en wervels bekeken wordt en indien nodig op zachte wijze gecorrigeerd wordt.

Door massage in combinatie met beweging wordt het lichaam uitgenodigd om de benen, knieën, enkels, heupen, si-gewricht en wervels weer in de juiste positie te zetten.

Daarnaast wordt met cupping ook het bindweefsel op en rond de wervels gemasseerd met als doelstelling dat het wordt losgemaakt en de doorbloeding beter wordt waardoor spieren en gewrichten soepeler worden. 

Na deze behandeling krijg je een oefening mee om het resultaat zo lang mogelijk te behouden. 

 

Hotstone massage

Ervaar de warmte!

Geniet van de heerlijke warmte van de basaltstenen en kom volledig tot rust. De warmte trekt diep in het lichaam, daarom is deze massage ook heel fijn bij het behandelen van spierknopen.