Wordt  je

meer bewust van

je lichaam en ademhaling... 

Bij pijn en klachten in de nek, schouders en rug, maar ook fijn om even helemaal te ontspannen! Een (ontspannings) massage kan gecombineerd worden met Voetreflex, Hotstone, Cupping, Moxa of Guasha om zo nog meer resultaat uit de behandeling te halen. Geen enkele massage zal hetzelfde zijn, doordat we vooraf kijken naar jouw wensen en behoeften!

 

Massage zorgt voor:

  • het beter afvoeren van afvalstoffen
  • het beter vervoeren van zuurstof naar organen en spieren
  • het aanmaken van gelukshormonen als oxytocine en endorfine
  • het versterken van je zelfvertrouwen
  • het verminderen van stress

 

Guasha lichaamsmassage 

Tijdens de behandeling wordt een speciale olie op de huid aangebracht. Op die plaatsen wordt er met een schraper (steen/hoorn of metaal) over de huid geschraapt. De huid wordt hierdoor rood (doorbloeding) en op de plaatsen waar blokkades zijn door afvalstoffen, verschijnen puntjes (die lijken op bloeduitstortingen) in de huid variërend van diep rood tot blauw. Hoe donkerder de kleur hoe ouder (chronisch) de stoornis. De huid wordt bij deze behandeling niet beschadigd.

Wat gebeurd er precies?

Afvalstoffen worden door ons lichaam weggezet op die plaatsen waar ze in de eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken. Dat is het bindweefsel, spieren en gewrichten. Langzaamaan slibt het bindweefsel dicht, spieren verzuren en gewrichten ontsteken. Er ontstaan pijn en klachten.

Guasha zorgt door de druk van het schrapen voor een soort 'zuiging' onder de huid in het bindweefsel. Ons lymfesysteem en de bloedsomloop worden hierdoor geactiveerd om de afvalstoffen in het bindweefsel af te voeren.

De lijst van stoornissen, blokkades en ziekten die met Guasha behandeld kunnen worden is te lang om hier beschreven te worden, maar bestaat o.a. uit:

 

- Nek- en schouderklachten

- Allergieen

- Hoofdpijn en migraine

- Rugklachten

- Menstruatieklachten

- Stress

- Burn-out

- Vastzittende emoties of trauma

- Reumatische pijn

- Darmklachten

- Candida

- Stofwisselingsstoornissen

- Detox

- Hoge bloeddruk

- Hooikoorts

 

Hoofd- en Gezichtsmassage  voor een diepe ontspanning

Tijdens deze ontspannende massage worden de reflexzones, meridianen en acupunctuurpunten van het hoofd, gezicht en hals behandeld (evt. met Guasha) Deze staan in verbinding met het hele lichaam en zorgt ervoor dat de doorbloeding van het gezicht en hoofd wordt verbeterd, de spieren van het gezicht intensief worden gestimuleerd en de gelaatskleur verbeterd. Dit is een zachte en ontspannende massage die jou helemaal even 'uit je hoofd' helpt. Deze massage is een therapeutische gezichtsbehandeling die voor veel klachten inzetbaar is:

 

- Chronische hoofdpijnen

- Sinusitis (Bijholteontsteking/Voorhoofdholteontsteking/Kaakholteontsteking)

- Gezichtsverlamming

- Aangezichtspijnen

- Chronische klachten aan oog of oor

- Gespannen kaken

- Verminderd gezichtsvermogen

- Acne en onzuiverheden

- Huidziekten

- Littekens of gevolgen van acne

Moxa Therapie

Moxa Therapie is een onderdeel van accupunctuur en de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Tijdens deze massagebehandeling worden de acupunctuurpunten met Moxa verwarmd. Moxa is een ander woord voor gedroogd bijvoetkruid (artemisia vulgaris).
Op deze manier wordt warmte en energie toegevoegd op punten die een verstoring of leegte laten zien in het lichaam. 

 

Moxa wordt vooral toegepast bij klachten als:

- chronische pijn
- vermoeidheid en energiegebrek
- menstruatie- en      vruchtbaarheidsproblemen
- gewichtsproblemen
- seksuele problemen 
- rugproblemen (ischias, lumbago, spierpijn)
- nek- en schouderpijn
- hoofdpijn
- hooikoorts
- verkoudheid, verlaagde immuniteit
- koude handen en voeten
- innerlijke kou
- slapeloosheid
- littekens
- reuma, artritis
- maag- en darmklachten
- bij stuitligging vanaf week 33-34

 

 

Diepe Ontspanningsmassage

Jouw energiesysteem beter in balans.

De chakra's maken samen met ons energieveld deel uit van ons energiesysteem. Het zijn energiecentra die bij het lichaam horen, ieder met hun eigen energie en functie.

Door deze massage wordt de energie in de chakra's in evenwicht gebracht. Bevrijd van vastzittende emoties en energetische blokkades. Dit heeft een positieve invloed op zowel lichaam als geest.

Na afloop voel je je heerlijk ontspannen en ben jij je weer helemaal bewust van jouw lichaam, waardoor je weer goed gegrond bent.

 

Kindermassage & Voetreflex

Ervaart jouw kind stress, drukte of onrust in het hoofd/lichaam, moeite met concentreren, vage lichamelijk klachten of zit hij/zij gewoon niet zo lekker in zijn/haar vel?

Een kindermassage geeft ontspanning. Dit heeft invloed op lichamelijke en mentale klachten.
Het maakt jouw kind weer bewust van zijn/haar lichaam, vind balans, kan beter contact maken, slaapt beter, voelt zich geliefd en geaccepteerd.

Voor jou als moeder/vader is het ook even een relax-momentje. Het versterkt daarbij de ouder-kind relatie.

Ik leer jou tegelijk een bij jouw kind passende massagetechniek, waarbij jij jouw kind thuis kan helpen ontspannen!

 

Buikmassage / Orgaanmassage

Je buik is een van de belangrijkste delen van het lichaam om te masseren, omdat dit de plek is waar emotionele informatie wordt opgeslagen. Spanning en stress hebben de neiging om zich op te hopen in de interne organen, net als in andere bekendere delen van het lichaam: hoofd, nek, schouders en rug. 

Naast emotionele klachten kan een buik ook opspelen bij lichamelijke klachten zoals obstipatie, menstruatiepijn, krampen in darmgebied, opgeblazen gevoel, stofwisseling en slapeloosheid.

Deze massage helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en ondersteund bij gewichtsbeheersing en ontgifting van het lichaam.

Je gezondheid is sterk afhankelijk van hoe je dikke darm functioneert! 

 

Hotstone massage

Ervaar de warmte!

Geniet van de heerlijke warmte van de basaltstenen en kom volledig tot rust. De warmte trekt diep in het lichaam, daarom is deze massage ook heel fijn bij het behandelen van spierknopen. 

 

Chenzi is ook te vinden op:

https://www.massage-info.nl/chenzi