Guasha 

Een Guasha behandeling activeert de energiestroom, bevordert de bloedsomloop, stimuleert de werking van de organen, neemt blokkades en pijn weg, vermindert stress en spanning en zorgt voor emotionele balans.

Afvalstoffen worden door ons lichaam weggezet op die plaatsen waar ze in de eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken. Dat is het bindweefsel, spieren en gewrichten. Langzaamaan slibt het bindweefsel dicht, spieren verzuren en gewrichten ontsteken. Er ontstaan pijn en klachten.

 

Guasha zorgt door de druk van het schrapen voor een soort 'zuiging' onder de huid in het bindweefsel. Ons lymfesysteem en de bloedsomloop worden hierdoor geactiveerd om de afvalstoffen in het bindweefsel af te voeren.

 

Veel behandelde gebieden zijn rug, nek & schouders, borst, buik, armen en benen. Maar ook het bekkengebied is een gebied waar veel klachten aanwezig kunnen zijn. Dit zorgt voor zowel mentale als fysieke onbalans. Hiervoor worden buik, billen & benen behandeld.

 

De lijst van stoornissen, blokkades en ziekten die met Guasha behandeld kunnen worden is te lang om hier beschreven te worden, maar bestaat o.a. uit:

- Nek- en schouderklachten

- Allergieen

- Hoofdpijn en migraine

- Rugklachten

- Slechte doorbloeding

- Menstruatieklachten

- Stress

- Burn-out

- Vastzittende emoties of trauma

- Reumatische pijn

- Darmklachten

- Stofwisselingsstoornissen

- Detox

- Bewegingsproblemen

- Vermoeidheid

 

Guasha heeft mij enorm geholpen om uit mijn Burn-outs te komen. Ook in de afgelopen 3 jaar, waarin ik tot twee keer toe de ziekte van Lyme (veel uiteenlopende klachten) heb opgelopen, heb ik weer de geweldige resultaten van Guasha ervaren.  Guasha  kan voor jou ook dé manier zijn om van je klachten af te komen.

Guasha combineert het effect van acupunctuur, bindweefselmassage, lymfedrainage en een detoxbehandeling in één massage. De bijzondere resultaten van Guasha worden verkregen door de gelijktijdige inwerking op de huid, het lymfesysteem, het bindweefsel, de spieren, de bloedvaten, de zenuwen, de hersenen en het immuunsysteem.

Guasha massage Chenzi Oud-Beijerland
Guasha Chenzi Oud-Beijerland

Tijdens een Guasha behandeling wordt een speciale olie op de huid aangebracht. Op die plaatsen wordt er met een speciale (zachte) steen over de huid geschraapt. De huid wordt hierdoor babyroze en betekend dat de doorbloeding op gang komt. Op plaatsen waar blokkades zijn door afvalstoffen, verschijnen puntjes (die lijken op bloeduitstortingen) in de huid variërend van diep rood tot blauw. Hoe donkerder de kleur hoe ouder (chronisch) de stoornis. De huid wordt bij deze behandeling niet beschadigd!

 

Guasha is een zachte behandeltechniek die in lagen werkt. Blokkades in het lichaam ontstaan niet binnen 1 dag, maar worden laagje voor laagje opgebouwd. Om bij de diepere lagen te komen zijn dus meerdere behandelingen nodig. Na 3 behandelingen in kuurvorm voel en zie je dat blokkades zo goed als opgeruimd zijn. Daarna is een 4de behandeling als afsluiting nodig voor de laatste restjes. 

Tijdens de intake kijk ik of Guasha voor jou geschikt is en is los te boeken als kennismakingsafspraak.

 

Guasha kan niet worden toegepast bij gebruik van bloedverdunners, acute ontstekingen en stollingsproblemen e.d.  Ook behandel ik niet tijdens zwangerschap.

Guasha behandeling Paard