Voetreflextherapie

Alweer 7 jaar geleden behaalde ik mijn diploma Voetreflextherapeut en behandel ik volgens de westerse voetreflexologie vanuit Holistische visie: de mens als geheel, dus lichaam, geest en ziel. Lichamelijke klachten kunnen ontstaan door emoties, maar emoties kunnen ook het gevolg zijn van lichamelijke klachten! Tijdens de voetreflex wordt er druk gegeven op de zones op de voeten die in verbinding staan met weefsels, organen, klieren, wervels en spieren in het lichaam. Hierdoor activeren we het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Stress en spanning op lichamelijk en emotioneel gebied neemt hierdoor af, het energiesysteem wordt gestimuleerd, de doorbloeding verbeterd en de afvoer van afvalstoffen in het lichaam wordt bevorderd. Voetreflex helpt om het lichaam te ontspannen en kan daardoor ook eventuele energetische blokkades  helpen opheffen. Deze blokkades in de energie kunnen komen door o.a. voeding, houding, onvoldoende slaap, negatieve of weggestopte emoties en gedachten.

 

Voetreflextherapie Chenzi Oud-Beijerland
Chenzi Voetreflextherapie Hoeksche Waard
Voetreflextherapeut Chenzi Oud-Beijerland, Hoeksche Waard

 

Voorbeeld situaties of klachten waarop voetreflexologie in te zetten is:

 • Ontspanning voor zowel lichaam als geest: ADHD, Stress, Burn-out, HSP en overprikkeling, Angst, Trauma, Hyperventilatie
 • Overgangsklachten
 • Kinderen met concentratieproblemen, onrust en bedplassen
 • Hormonale disbalans (PMS, overgangsklachten of menstruatieklachten)
 • Spijsverteringsklachten (o.a. obstipatie/diarree/wisselende stoelgang)
 • Spier- en gewrichtsklachten  Rug-, nek- en schouderklachten
 • Rouwverwerking
 • Ontgift het lichaam
 • Verbetering van energiedoorstroming, bloedsomloop en lymfecirculatie
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Verlichting bij  chronische pijn 
 • Brengt vaak duidelijkheid bij vaak meerdere vage klachten waar geen duidelijke oorzaak voor gevonden wordt

Intake Voetreflextherapie 

Bij het aanpakken van een bepaalde klacht is het belangrijk dat er voor de eerste behandeling een intakegesprek plaatsvind. Dit gesprek is ingepland bij een eerste behandeling. Om een goed resultaat te bereiken is het belangrijk de behandeling 3-4 keer te herhalen. Daarom bied ik Voetreflexbehandelingen alleen aan in pakketvorm binnen 4 maanden. Daarna kan de tijd tussen de behandelingen vergroot worden en krijgt de voetreflex 'preventie' of 'onderhoud' als doel. 

 

Na een behandeling raad ik je aan om wat extra water te drinken. Mocht je last krijgen van een reactie op de behandeling, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, emotioneel, laat het me dan weten. Vaak zijn deze reacties vooral een teken dat je lichaam aan het opruimen is, en ervaar je daarna een verbetering. Bij vragen kun je altijd contact opnemen.

 

Voetreflexzonetherapie is een complementaire behandeling, dat wil zeggen een geneeskundige behandeling die wordt gegeven als aanvulling op een reguliere behandeling. Daarom wordt er geen diagnose gesteld en dien je bij ernstige of aanhoudende klachten altijd een arts te raadplegen. Tijdens de intake/behandelingen is het belangrijk om medicijngebruik te melden. Indien nodig kan er overleg plaats vinden met de behandelend arts.

 

CHENZI is ook te vinden op https://www.voetreflex-info.nl/chenzi-oud-beijerland