CUPPING MASSAGE

 

Bij cupping worden cups vacuüm gezogen op de huid. De glazen variant (vuur-cupping) is het meest kenmerkend voor cupping, maar deze kunnen ook van plastic, siliconen of bamboe zijn. Door de zuigtechniek wordt de huid omhoog getrokken, het bloed naar de desbetreffende plek gezogen zodat afvalstoffen uit het bindweefsel los komen.

Het doel: de doorbloeding stimuleren en spieren en bindweefsel los masseren. Cupping is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde.  

Cupping bij CHENZI is dry cupping en vuurcupping. Afhankelijk van jouw klachten. Bij cupping wordt een negatieve druk gecreëerd tussen de huid en de cup. Met behulp van een pomp wordt de lucht onder de cup verwijderd. De cups blijven circa 5 minuten zitten. 

Na de behandeling ontstaan vaak rode of blauwe plekken in de vorm van de cup. Deze plekken zijn onschuldig. Na enkele dagen verdwijnen ze vanzelf.

Cupping is uitermate geschikt bij klachten als vastzittende spieren, blessures, rug-, nek- en schouderklachten en stress

 

Cupping Rugpijn, Schouder, Nek Chenzi Oud-Beijerland
Sportmassage Cupping Bindweefselmassage  Chenzi Oud-Beijerland
Sportmasssage Bindweefselmassage Chenzi Oud-Beijerland

Cupping heeft een helende én ontspannende werking

Cupping therapie kent vele voordelen. In de eerste plaats geeft de zuigkracht de bloedcirculatie een boost. Een goede doorbloeding is cruciaal voor een gezonde, stralende huid. Het zorgt ervoor zuurstof beter in het bloed wordt opgenomen en voor een effectievere afvoer van afvalstoffen (toxines) uit de spieren en organen. Je kunt cupping massage zien als een detox voor het lichaam. De diepe werking van cupping zorgt daarbij voor het verminderen van

 

  • Hardnekkige spierspanningen en spierknopen in rug, nek en schouders
  • Maakt verklevingen los
  • Vermindert pijn en zwellingen
  • Voert vocht en afvalstoffen af
  • Sneller spierherstel na het sporten
  • Stimuleert collageenproductie
  • Activeert de huidstofwisseling


Tot slot is cupping ook nog eens een zeer ontspannende behandeling. De cupping therapie pakt niet alleen je klachten aan, maar zorgt er ook voor dat je helemaal tot rust komt. 

 

Wist je dat cupping ook een populaire massagevorm is om verklevingen en cellulite aan te pakken? Bij deze techniek worden warme cups gebruikt die vacuüm zuigen op de huid om zo de spieren los te masseren. Benieuwd?