Paardenmassage met Guasha

Ontspanning en balans voor jouw paard

Tijdens mijn behandelingen werk ik met een speciale behandeltechniek: Guasha. Dit is een eeuwenoude behandelwijze, die zorgt voor een optimale doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen en spanning.  Een ontspannen paard staat open om te leren en dat zorgt voor een goede band met jou als ruiter. 

Guasha kan ervoor zorgen dat specieke spieren, die wat stijver zijn of minder goed ontwikkeld, goed doorbloed worden. Het paard kan daarna bepaalde bewegingen weer wat makkelijk laten zien en zo behaal jij meer succes met jouw training. 

Guasha zorgt voor diepe ontspanning en het loslaten van stress, spanning en trauma. Zowel fysiek als mentaal. Na een eerste behandeling merk je vaak al verschil in het gedrag van je paard. Ik hoor vaak dat het paard ook soepeler in zijn lijf voelt. 

Paardenmassage Chenzi Veluwe
Ontspanning voor je paard Chenzi Paardenmassage & Guasha
Guashatherapeut voor paarden Chenzi Gelderland

wat doet een Guasha behandeling voor jouw paard

 • versterken van de spieren van je paard
 • verbeteren van lichaamshouding
 • voorkomen van blessures 
 • ondersteuning bij training
 • verminderen van spanning & trauma
 • fysiek & mentaal welzijn van jouw paard in stand houden

Holistische behandeling paard

Naast lichamelijke klachten en aandoeningen met een duidelijke oorzaak, zijn er vaak beperkingen waarvan de oorzaak minder duidelijk is. Die hebben mogelijk een mentale oorzaak zoals:

 • gedragsproblemen
 • stress en spanning
 • traumatische ervaringen

Tijdens een Guashabehandeling richt ik mij daarom ook op energiebanen en reflexzones, om te kijken waar een emotionele blokkade zich heeft vastgezet in het lichaam. 

 

versterk de band met je paard

De Guashabehandeling voor paarden richt zich voornamelijk op de spieren die essentieel zijn voor hun training, lichaamshouding en blessurepreventie. Ik leer jou graag om zelf de Guasha techniek toe te passen, zodat je dit eenvoudig en snel kan toevoegen aan jullie dagelijks verzorgingsritueel. Het zal de band tussen jou en je paard versterken!

 

Paardenmassage & Guashatherapeut Chenzi Zuid-Holland
Holistisch paardentherapeut Chenzi Nederland

een veilige behandeling

Guasha voor paarden is een unieke en effectieve therapie die helpt bij het verbeteren van de energiestroom, het bevorderen van de bloedsomloop en het verlichten van verschillende fysieke en mentale problemen bij paarden. Tijdens de Guashabehandeling wordt er ook gewerkt met verschillende massagetechnieken. Deze mooie behandeling en nodige kennis heb ik tijdens de opleiding tot Guashatherapeut mogen leren van Greetje Hakvoort bij de Human & Horse Academy. Zij heeft de Guasha voor paarden ontwikkeld en is hierdoor de enige erkende opleider Guasha Therapeut voor paarden!  Jouw paard is bij mij dus in veilige handen.

 

voor wie?

Of je nu een particuliere ruiter, manegebeheerder of paardencoach bent, ik bied gespecialiseerde Guashabehandelingen die jouw paard helpen ontspannen en herstellen. Als jij ook achter een natuurlijke en effectieve manier van behandelen staat om spanning en stress bij paarden te verminderen, let me know!

 

Signalen van een hoog stressniveau bij jouw paard

 • jouw paard is niet 'happy'
 • samenwerken met jouw paard is soms lastig
 • paard schrikt sneller en vaker
 • vertoont stereotiep gedrag
 • agressief en zelfbeschadigend gedrag
 • snel uitgeput en depressief
 • verminderde vruchtbaarheid
 • maag- en darmproblemen
 • verzwakt immuunsusteem

 

Het toverwoord is: zorg voor BALANS!

 

Hoeveel guashabehandelingen?

Zoals bij alle natuurlijke en alternatieve behandelmethoden is de kracht van herhaling belangrijk. Vooral bij Guasha werken we laagje voor laagje. Dit betekend dat het lichaam loslaat wat nodig is en wat het op dat moment aankan. Zo zal een behandeling nooit teveel zijn en kan het paard zijn normale training of werkzaamheden gewoon blijven uitvoeren. Bij klachten zijn 3 behandelingen al heel effectief en zullen er al veel verbeteringen op te merken zijn. Ik zal tijdens de intake en behandelingen proberen in te schatten wat nodig is, mede afhankelijk van jouw doel en wensen.

Paardenmassage Chenzi Nederland
Trauma & stress paard: Massage en Guasha Chenzi Oud-Beijerland
Guasha bij paarden: effectief bij spanningen stressklachten bij paarden. Chenzi paardenmassage

Ervaar zelf de kracht van guasha

Is Guasha nieuw voor jou, dan nodig ik je uit om eerst zelf een behandeling te ontvangen. Zo ervaar je hoe Guasha werkt en wat het met je doet. Voor een Guasha behandeling zijn geen klachten nodig, omdat een Guashabehandeling ook alleen ontspanning als doel kan hebben. Is jouw paard extra sensitief, dan maakt een ontspannen ruiter voor hem of haar echt verschil. Jullie voelen elkaar haarfijn aan en wisselen energie uit tijdens het rijden, verzorging of training. Guasha zorgt ervoor dat jullie ontspannen en goed op elkaar afgestemd kunnen samenwerken en jullie band kunnen versterken. Gun jouw paard, maar ook jezelf de ontspanning en balans die jij verdient! 

Tarieven

Guasha Paard 3 behandelingen €197

Guasha Paard & Ruiter 3 sessies €375

Inclusief Intakegesprek

Losse Guashabehandeling €67

Ontspanningsmassage voor jezelf €75

 

Reiskosten afhankelijk van locatie

     Nieuwsgierig & meer zien?

Paardenmassage Chenzi Gelderland
Trauma bij jouw paard? Guasha & Massage Chenzi Nederland
Ontspanningsbehandeling met Guasha paard by Chenzi
Chenzi Paardenmassage & Guashatherapeut