• Stress & Spanning
  • Hoogsensitiviteit
  • Trauma
  • Burn-out
  • Seksuele problemen

Guasha

Heb jij te maken met rug-, nek- of schouderklachten, met stress, hoge bloeddruk, chronische vermoeidheid of andere lichamelijke (pijn) klachten en is de reguliere zorg niet helemaal de oplossing? Probeer dan eens een Guashabehandeling.

Guasha kan voor jou dé manier zijn om van je klachten af te komen.

Guasha combineert het effect van acupunctuur (alleen zonder naalden), bindweefselmassage, lymfedrainage en een detoxbehandeling in één massage. De bijzondere resultaten van Guasha worden verkregen door de gelijktijdige inwerking op de huid, het lymfesysteem, het bindweefsel, de spieren, de bloedvaten, de zenuwen, de hersenen en het immuunsysteem.

Deze massage activeert de energiestroom, bevordert de bloedsomloop, stimuleert de werking van de organen, neemt blokkades en pijn weg, vermindert stress en spanning en brengt ook emotionele disbalans weer in balans.

 

Tijdens een Guasha behandeling wordt een speciale olie op de huid aangebracht. Op die plaatsen wordt er met een schraper (steen/hoorn of metaal) over de huid geschraapt. De huid wordt hierdoor rood (doorbloeding) en op de plaatsen waar blokkades zijn door afvalstoffen, verschijnen puntjes (die lijken op bloeduitstortingen) in de huid variërend van diep rood tot blauw. Hoe donkerder de kleur hoe ouder (chronisch) de stoornis. De huid wordt bij deze behandeling niet beschadigd.

Wat gebeurd er precies?

Afvalstoffen worden door ons lichaam weggezet op die plaatsen waar ze in de eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken. Dat is het bindweefsel, spieren en gewrichten. Langzaamaan slibt het bindweefsel dicht, spieren verzuren en gewrichten ontsteken. Er ontstaan pijn en klachten.

Guasha zorgt door de druk van het schrapen voor een soort 'zuiging' onder de huid in het bindweefsel. Ons lymfesysteem en de bloedsomloop worden hierdoor geactiveerd om de afvalstoffen in het bindweefsel af te voeren.

De lijst van stoornissen, blokkades en ziekten die met Guasha behandeld kunnen worden is te lang om hier beschreven te worden, maar bestaat o.a. uit:

 

- Nek- en schouderklachten

- Allergieen

- Hoofdpijn en migraine

- Rugklachten

- Menstruatieklachten

- Stress

- Burn-out

- Vastzittende emoties of trauma

- Reumatische pijn

- Darmklachten

- Candida

- Stofwisselingsstoornissen

- Detox

- Hoge bloeddruk

- Hooikoorts