• Stress & Spanning
 • Hoogsensitiviteit
 • Overprikkeling
 • Burn-out
 • Seksualiteit

Let 's talk about your sexuality

Jij bent hier, omdat je waarschijnlijk een of meerdere problemen ervaart op het gebied van Intimiteit of Seksualiteit. Mis je de intieme verbinding met jezelf en je (seks)partner of ervaar je voortdurend schaamte, schuld of onzekerheid tijdens het hebben van seks, ervaar je angst of gevoelens van weerstand en afkeer. Misschien worstel je al langere tijd en heb je van alles geprobeerd om het op te lossen. Voel je vrij en welkom om datgene waar jij tegenaan loopt tijdig te delen, zodat we samen naar een oplossing of verbetering kunnen zoeken. 

 

Bij CHENZI praten we open en eerlijk over Seksualiteit. Dit is een kwetsbaar en intiem onderwerp, daarom wil ik benadrukken dat alles wat besproken wordt in deze therapeutische setting voor mij onder strikte geheimhouding valt.

 

Mijn praktijk focust zich op (lichaamsgericht) coachen van stellen en singles op het gebied van Seksualiteit, Intimiteit en Relaties.


Het lichaam verraadt vaak de verborgen trauma’s en wonden die je met je meedraagt.
Wat ik voor je kan doen, is deze plaatselijke opstoppingen verminderen of verwijderen en je coachen naar een gezondere relatie met jezelf en anderen. Zonder schaamte, zonder oordeel. Ik ben zelf immers ervaringsdeskundige op dit gebied, dus ik begrijp je als geen ander.

 

 

Ik help jou/jullie bij

 • Geen zin in seks
 • Overprikkeling rond het beleven van Seksualiteit als HSP/HSS (Hoogsensitiviteit)
 • Pijn voor, tijdens of na het vrijen 
 • Erectieproblemen
 • Het lastig vinden om echt te voelen
 • Twijfel over wat de ander verwacht
 • Moeite met communiceren over/tijdens seks
 • Het lastig vinden om je verlangens te voelen
 • Schuld- en Schaamtegevoelens rond seks door Culturele of Religieuze achtergrond
 • Angst voor Seksualiteit
 • Moeite hebben met aanraking 
 • Orgasmestoornis
 • Onzekerheid 
 • Verschillen in seksuele interesse tussen partners

 

WAT IS SEKSCOUNSELING?

´Seks´ is overal en altijd, maar toch blijft het lastig om erover te praten. Zeker wanneer je problemen ervaart. Dan ervaren we schaamte en gaan we er alles aan doen om het probleem op te lossen of te verbergen. Zeker in een relatie kan dit vervelende gevolgen hebben. Duidelijk communiceren over hoe jullie seksualiteit beleven en vooral wat jullie individueel en van de ander verwachten en verlangen is dus van groot belang. Counseling is een laagdrempelige vorm van emotionele hulpverlening waarbij we samen kijken naar jouw/jullie doel dat je voor ogen hebt en wil bereiken. Door hulp te durven vragen en het probleem bespreekbaar te maken zet je al een belangrijke stap richting een oplossing! Afhankelijk van het probleem kan ik jullie in 2-3 sessies al een heel stuk op weg helpen. Vaak hebben we even een duwtje in de goede richting nodig, zodat je weer volop kan genieten van jezelf en je sekspartner.

 

laagdrempeliger praten met een CALL ME

 

Wil je praten over de dingen waar jij tegenaan loopt in je seksleven, maar geen behoefte aan een heel coachingstraject? Snap ik! 

Wil je wel persoonlijk contact, maar zoek je niet per se ondersteuning? Wil je eigenlijk gewoon iemand om mee te kletsen over seks, intimiteit en relatie? Voor de meeste mensen is het niet vanzelfsprekend om iemand in je vriendenkring te hebben waarmee je over dit onderwerp kunt praten. Misschien heb je gewoon wat vragen, wil je je ei kwijt, eens wat verschillende ervaringen uitwisselen. Zin om met mij daarover te bellen? Doen!

Laat jouw gegevens achter via de 'CALL ME button', dan plannen we een gesprek in. Daarna kun je me gewoon weer laten weten wanneer je weer eens zou willen bellen. Misschien is dat een week later, misschien pas over een paar maanden. Up to you.

 

Misschien overbodig, maar toch fijn om genoemd te hebben: de gesprekken met mij zullen nooit een seksueel karakter hebben. Dat wil zeggen: we praten over seks, zeker, maar er is geen seksuele relatie tussen jou en mij. Ik speel geen directe rol in jouw opwinding, en jij niet in de mijne.

 

SEKSUALITEIT - INTIMITEIT - RELATIE - SINGLE - DATEN  - TRAUMA - CODEPENDENTIE

 

Lichaamsgerichte coaching

Als Sekscounselor ben ik ervan overtuigd dat we heel veel kunnen bereiken door met elkaar in gesprek te gaan en als Holistisch Therapeut weet ik hoe belangrijk het is om daadwerkelijk met ons lichaam aan de slag te gaan, te luisteren en te ervaren wat het te vertellen heeft. Daarom bied ik ook Lichaamsgerichte Coaching aan. Jullie gaan dan op een ontspannen manier met aanraking en massage aan de slag. Deze aanrakingen zijn gericht op het (opnieuw) verbinden & ontdekken van je eigen lichaam en dat van de ander. Ook leer je hierdoor tijdig je grenzen aan te geven, zodat jij als individu positief, maar krachtig assertief kan zijn binnen jouw seksuele relatie. Jullie komen op deze manier achter je persoonlijke seksuele voorkeuren en verlangens. Dit brengt rust en ontspanning in jullie seksuele relatie, verwachtingen en wensen worden duidelijk. Tijdens deze sessies vinden er geen seksuele handelingen plaats.

 

Hoogsensitiviteit, Intimiteit & Seksualiteit

Ben jij Hoogsensitief of HSS? Dan zijn er voor jou extra uitdagingen op seksueel gebied! Zie jij op tegen een vrijpartij of vind je het eerder saai? Je kunt al overprikkeld raken door gevoelens van Verlangen of Opwinding. Dit kan seksuele problemen of zelfs stoornissen opleveren zoals vaginale droogheid, vaginisme of pijn rondom penetratie. Wil jij als HSP/HSS ook ontspannen kunnen genieten? Als HSP Coach, maar vooral als ervaringsdeskundige op dit gebied, wil ik graag samen met jullie meedenken voor passende en creatieve oplossingen.