Discover your strengths...

Ik behandel volgens de westerse voetreflexologie en zie de mens als geheel, dus lichaam, geest en ziel (holistisch). Lichamelijke klachten kunnen ontstaan door emoties, maar emoties kunnen ook het gevolg zijn van lichamelijke klachten! Tijdens de voetreflex wordt er druk gegeven op de zones op de voeten die in verbinding staan met weefsels, organen, klieren, wervels en spieren in het lichaam. Hierdoor activeren we het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Stress en spanning op lichamelijk en emotioneel gebied neemt hierdoor af, het energiesysteem wordt gestimuleerd, de doorbloeding verbeterd en de afvoer van afvalstoffen in het lichaam wordt bevorderd. Voetreflex helpt om het lichaam te ontspannen en kan daardoor ook eventuele energetische blokkades  helpen opheffen. Deze blokkades in de energie kunnen komen door o.a. voeding, houding, onvoldoende slaap, negatieve of weggestopte emoties en gedachten.

 

Voetreflex geeft o.a.

  • ontspanning, zowel lichaam als geest. Denk bijvoorbeeld aan ADHD, autisme, chronische pijn, maag- en darmklachten, verstoorde hormoonbalans, stress, burn-out, HSP en overprikkeling, angst
  • ontgift het lichaam
  • verbetering van energiedoorstroming, bloedsomloop en lymfecirculatie
  • energie en versterkt het immuunsysteem
  • verlichting bij pijn en stimuleert genezing
  • brengt vaak duidelijkheid bij vaak meerdere vage klachten waar geen duidelijke oorzaak voor gevonden wordt

Intake Voetreflextherapie 

Bij het aanpakken van een bepaalde klacht is het belangrijk dat er voor de eerste behandeling een intakegesprek plaatsvind. Dit gesprek is ingepland bij een eerste behandeling. Daarna kan je beslissen of voetreflex bij jou past! Om een goed resultaat te bereiken is het belangrijk de behandeling 3-4 keer met regelmaat te herhalen. Daarna kan de tijd tussen de behandelingen vergroot worden en krijgt de voetreflex 'preventie' of 'onderhoud' als doel.  

 

Voetreflex bij Overgangsklachten

Heb jij last van klachten die passen voor, tijdens of na de Overgangsperiode? Dan kan Voetreflex jou daarbij helpen. Deze Voetreflexbehandeling is speciaal gericht op o.a. het hormoonstelsel, spijsvertering, vrouwelijke geslachtsorganen en het herstellen van emotionele balans tijdens deze periode. 

Voetreflexmassage

Een voetreflexmassage heeft een zeer ontspannende uitwerking. Er wordt gewerkt op de zones die helpen te ontspannen en bevat meer massagetechnieken gericht op het verminderen van spanning en stress. 

 

Voetreflex & kids

Voetreflex is er ook voor jouw kind! Ik heb al veel goede resultaten gezien bij kinderen met o.a. problemen op het gebied van slapen, concentratie, zindelijkheid, huid en buikklachten. Ook helpt het je gespannen kind te leren ontspannen, wanneer het last heeft van stress, spanning, angst of sensitiviteit. De behandeling en de duur daarvan wordt afgestemd op het kind. Om het kind te mogen behandelen is wel toestemming nodig van beide ouders. Bij aanmelding stuur ik daarom een toestemmingsformulier per mail.

 

Voetreflexzonetherapie is een complementaire behandeling, dat wil zeggen een geneeskundige behandeling die wordt gegeven als aanvulling op een reguliere behandeling. Daarom wordt er geen diagnose gesteld en dien je bij ernstige of aanhoudende klachten altijd een arts te raadplegen. Tijdens de intake/behandelingen is het belangrijk om medicijngebruik te melden. Indien nodig kan er overleg plaats vinden met de behandelend arts.

 

CHENZI is ook te vinden op https://www.voetreflex-info.nl/chenzi-oud-beijerland