hotstone massage

Combinatie van warme basaltstenen en aromatische oliën

 

Ben je vermoeid en wil je even ontspannen? Even ontsnappen uit de dagelijkse sleur? Dan is een Hotstonemassage echt iets voor jou. 

 

Wat is Hotstone Massage? 

Bij een hotstone massage draait het om de om de verbinding tussen lichaam, geest en ziel. De stones worden verhit en op bepaalde plekken van energiestromen op het lichaam gelegd. De hitte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren en zorgen voor een diepe relaxatie. Dit zorgt voor diepe ontspanning en een energyboost.

 

Deze stenen worden gebruikt bij Hotstone Massage 

Voor een massage worden natuurlijke afgeronde basaltstenen van verschillende formaten gebruikt. Basalt is een vulkanisch gesteente dat warmte goed vasthoudt. De stenen worden opgewarmd tot ongeveer 45 graden. Door de druk en de warmte van de stenen werkt een massage met hotstone dieper door dan een gewone massage.

 

Hotstone Massage Voordelen 

Naast dat het ontspant en het lichaam in balans brengt, zorgt een Hotstonemassage voor

  • afvalstoffen afvoeren
  • organen stimuleren
  • spieren ontspannen
  • de bloedcirculatie verbeteren
  • meer energie geven

Hotstones Massage Rugpijn 

Ook zijn er veel mensen met rugklachten die enthousiast worden van een Hotstonemassage. Deze speciale behandeling werkt namelijk goed tegen spierspanningen en rugklachten, maar ook bij bijvoorbeeld artritis en sommige vormen van reuma.

 

Hotstone Massage Chenzi Oud-Beijerland
Hotstone Massage Chenzi Oud-Beijerland
Rugklachten Massage Chenzi Oud-Beijerland

Massage Hotstone niet Voor Iedereen 

Een hotstones massage is geen goed idee als je koorts of spataderen hebt. Verder zou de massage de lymfestroom activeren, waardoor het ook wordt afgeraden aan mensen met kanker. Bij hartklachten, bloeddrukproblemen, suikerziekte en zwangerschap kun je het beste eerst navraag doen bij een specialist. Ook als het buiten warmer is dan 25 °C, kan je lichaam niet genoeg afkoelen.