Lage rugklachten, si gewricht en beenlengteverschil

Vallen, verstappen, wandelen in de natuur, zwangerschap, benen over elkaar heen slaan, kunnen problemen in het SI gewricht veroorzaken.Scheefstand in het SI gewricht veroorzaakt pijn in de onderrug, lopen, zitten en staan kan moeilijk en pijnlijk zijn, maar ook de bilspier verkrampen.

 

Beenlengteverschil heeft te maken met de ruimte tussen de heupkom en heupkop. Deze kan per zijde verschillend zijn. Een beenlengteverschil zorgt voor scheefstand in het heup/bekkengebied, scheefstand van rugge- en nekwervels en kan zorgen voor veel klachten.

 

Beenlengteverschil door een daadwerkelijke afwijking van het bot, komt slecht voor bij een klein percentage mensen. Indien een beenlengteverschil ontstaat doordat het bot echt langer is, is een zooltje onder het kortere been nodig om het verschil te corrigeren!

 

Er zijn veel verschillende oorzaken die pijn in de onderrug kunnen veroorzaken die niet te corrigeren zijn, maar die goed behandeld kunnen worden met Voetreflexologie. Het doel van de behandeling hangt af van de aandoening en klachten. 

 

Kijk voor meer info over de Lage Rug Massage op de pagina Massage!

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.